Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (2023)

Introduktion

Från de långa, lugna dagarna på stranden till alla turistiska dagaktiviteter; den där lilla semestern verkade åh-så-perfekt tills du var hemma igen med din hud som såg två nyanser mörkare ut! Det är lätt att glömma att till skillnad från oss på semestern blir solen aldrig trög och din hud blir en ovillig värd för en dålig solbränna!

Även om den solbrännan gradvis kommer att blekna ut under de närmaste veckorna, om du har bråttom och för närvarande letar efter svar på-'Hur blir du av med solbränd hud?'vi har dig täckt! Läs vidare när vi avkodar några expertrekommenderade snabba huskurer förborttagning av solbränna.

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (1)

Vad orsakar garvning av huden?

Solning av huden sker när vi utsätts för solen under en lång tid. Huden mörknar på grund av förhöjd melanogenes som är ökningen av ett mörkbrunt pigment som kallas melanin. Detta är vår kropps naturliga sätt att stävja UV-strålningens penetration in i våra celler och skydda huden från att bränna. Som ett resultat av denna utlösta ökning av melaninproduktionen blir huden mörkare och som vi kallar en "solbränna".

Överdriven exponering för solen kan också orsaka flera andra hudproblem som hyperpigmentering och att huden avlägsnas från dess fuktinnehåll, vilket ytterligare leder till matthet.

Hur tar man bort solbränna från ansiktet?

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (2)

När det kommer tillborttagning av solbränna, tomat och citronjuice har visat sig vara effektiva naturliga behandlingar. Dessa är naturliga sammandragningar som passar alla hudtyper och lyser upp huden omedelbart och lämnar den glänsande. Här är två gör-det-själv-ansiktsförpackningar som du kan piska ihop i ditt kök av dessa juicer som måste blandas med de relevanta ingredienserna för varje hudtyp för optimal effekt:

  • Åtgärd 1 | Tan borttagning huskur för torr hud

För torr hud, blanda 2 matskedar avSandelträpulver med 2 teskedar rosenbladspulver. Tillsätt denna blandning till 3½ tesked tomatjuice och ½ tesked färskpressad citronjuice, blanda dessa ingredienser tills du har en fin pasta. Använd denna som en ansiktsmask för slätare, ljusare hud.

Insidertips: Byt ut tomatjuice medHonung, för mycket torr hud.

  • Åtgärd 2 | Tan borttagning huskur för fet hud

För aknebenägen och fet hud, tillsätt 3 matskedar Fuller's Earth ellerMultani Mittitill 4 teskedar tomatjuice och ½ tesked färskpressad citronjuice. Blanda väl och använd detta dagligen för att rengöra din hud.

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (3)

Multani Mitti jobbar inte bara som transformativ ört för aknebenägen hud men gör även underverk för att behandla ojämn hudton, mörka fläckar och hyperpigmentering. Dethjälper till att bleka solbrännansamtidigt som den effektivt lugnar solbränna.

Hur tar man bort solbränna från kroppen?

Borttagning av solbränna med sandelträ

Om din knotiga solbränna inte bleknar bort är sandelträ din ingrediens! Med sina lätta och torra fysikaliska egenskaper, kallstyrka och klargörande egenskaper fungerar den utmärkt som avbruningsmedel. Det hjälper till att lindra solbränna och lyser uppsolbränd hud.

  • Åtgärd 3:Blanda 2 msk kokospulver med 2 msk sandelträpulver och tillsätt lite tomatjuice till detta. Applicera denna blandning på alla drabbade områden och låt den verka i 15-20 minuter, skölj av med kallt vatten. Detta fungerar exceptionellt bra för solbränd hud eftersom det läker irriterad och fläckig hud.
  • Åtgärd 4:Blanda 2½ tesked tomatjuice och ½ tesked färskpressad citronjuice med färsk ostmassa och liteSandelträpulver. Applicera pastan på alla solbrända områden och låt verka i ca 10 minuter, skölj av med kallt vatten.
  • Åtgärd 5: Ta 3 matskedar sandelträpulver och blanda det till en pasta med färskt Tender Coconut Water. Applicera den på den solbrända huden och tvätta av den med vatten efter ca 20 minuter. Du kan byta ut Cokosnötsvattenmed rosenvatten eller blanda det med saften av Cgurkaistället.
  • Åtgärd 6: Vår Mysorekapslar in de underbara fördelarna med sandelträ och gör det perfektahudsolbehandling.Den är infunderad medSandelträ, Rosewater, Gurkmeja och potenta ayurvediska örter för att återfukta huden. Så här kan du använda den för att ta bort solbränna. Rengör ansiktet och öppna porerna med en varm handduk i några minuter. Applicera masken över hela ansiktet och halsen, undvik området kring ögonen och låt det torka halvtorkat. Skölj väl med kallt vatten; tona och återfukta som vanligt.

Borttagning av solbränna med Aloe Vera

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (4)

Aloe Vera-extrakt är oerhört fördelaktigt för din hud när du vill behandla en mörk solbränna. Det lugnar också solbränna och fyller på hudens naturliga fukt. Om den appliceras varje dag på det drabbade området kan det göra huden ljusare på så lite som en vecka.

  • Åtgärd 7:Ta en trasigAloe Verablad och gnugga det direkt på de solbrända områdena på kroppen. Låt verka i 15 minuter och skölj av med vatten. För dig som alltid är på språng och vill prova hyllprodukterForest Essentials Light Hydrating Facial Gel Pure Aloe Veraär också ett bra val för detta botemedel. Tillverkad med en blandning av naturligt återfuktande ren Aloe Vera, färska gurkaxtrakt och glycerin som stimulerar hudcellsförnyelse ochhjälper till att bleka solbrännansnabbt.
  • Åtgärd 8: Blanda ihop 2 matskedar färsk Aloe Vera-juice och 2 matskedar rent rosenvatten med 4-5 mosade bitar av mogen papaya. Ta en liten mängd av denna pasta i dina händer och massera in den på alla solbrända områden på kroppen. Låt verka i 15 minuter och skölj av med kallt vatten i duschen. Torka av med en mjuk handduk och fukta till slut.

Du kan också användaForest Essentials Aloe Vera Juiceför detta botemedel. Den är enbart gjord av ekologiska Aloe Vera-växter som odlas i Himalaya-regionen och ger samma extraordinära fördelar till detta recept som den färskpressade Aloe-juicen.

Tan borttagning med citron

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (5)

En skvis citronsaft kommer väl till pass för en mängd av dina sommarbesvär, en av dem är-solbränd hud.Denna citrusfrukt har naturliga blekande egenskaper och är rik på antioxidanter och C-vitamin som hjälper till att göra huden ljusare genom att naturligt exfoliera epidermis och ta bort hudceller som är mörkare pigmenterade på grund av solbrännan.

  • Åtgärd 9: Spressa ner lite färsk citronsaft i en skål, strö över lite socker och en generös sked honung. Blanda väl tills du har en bredbar konsistens och applicera den på alla drabbade områden. Låt det verka i 20 minuter så att det torkar. Gå sedan in i duschen och låt ångan från det varma vattnet omsluta din kropp. Efter 3-5 minuter, skrubba citron-honung-sockerblandningen i cirkulära rörelser och skölj av med ljummet vatten.

Tan borttagning med apelsinskal

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (6)

Apelsiner är en annan otrolig källa till C-vitamin som är känd för sin hudupplysande och utmärkta solbränningsborttagningsegenskaper. Det bästa sättet att använda apelsiner för deras ljusare och ljusare fördelar är att använda deras skal eller skal.

The Forest Essentials Body Ubtan Gurkmeja, Apelsinskal & Söt Basilika,ochär fulla av dessa förmåner.Dessa är berikade med soltorkat och handmalet apelsinskalAyurvediska preparat av färska örter, löv och torra frukter, som förbättrar hudens struktur och hjälper till medborttagning av solbränna. Använd dessa på egen hand som dagliga rengöringsmedel eller vispa in dem i rengörande masker.

Åtgärd 10:Blanda 2-3 matskedar av Ubtan med färsk tomatjuice och applicera jämnt som en mask på alla solbrända områden. Låt den verka i 20 minuter och skölj av medan du försiktigt skrubbar huden i cirkulära rörelser.

Vanliga frågor

Är solbränd hud hälsosam?

Även om mångabetrakta en solbränna som en bronsig, hälsosam glöd,"Säker solbränna" eller en "hälsosam solbränna" är en skönhetsmyt! Överdriven exponering för solen leder till en ökning av melanin som ytterligare leder till att huden blir brun. Denna förändring i färg är i själva verket ett tecken på skada och din kropps försök att skydda huden från ytterligare skada.Frivilligt eller ofrivilligt, inträngningen av farliga ultravioletta (UV) strålar i huden är när garvningsprocessen faktiskt börjar - och det kan aldrig vara hälsosamt! Dessutom finns det en extra risk för brännskador, vilket ytterligare kan leda tillhudcancer.

Är solbränna permanent?

Anaturlig solbrännaär inte permanent och försvinner vanligtvis helt under ett intervall på 1-2 veckor. Genom den här bloggen har vi diskuterat några huskurer som rekommenderas av experter som kan hjälpa till att bleka solbrännan snabbare genom att katalysera hudens naturliga påfyllnadsprocess och på så sätt återföra den till sin medfödda färg.

Vad är bäst för borttagning av solbrännor?

Att behandla hudens solbränna tidigast är absolut nödvändigt för att förhindra ytterligare skador och det bästa sättet att göra det är att använda naturliga ingredienser som har hudens ljusare och ljusare egenskaper.Hudbehandlingartillgängliga på marknaden har gifter som kan orsaka ytterligare skada och förvärra befintliga hudproblem som allergier och akne. Att använda ayurvediska örter och färska växter som sandelträ, Fuller's Earth & Vitamin C-rika frukter säkerställer därför att solbrännan behandlas utan att orsaka mer kemisk skada och ger fleråriga fördelar för huden.

Fördelarna med dessa underbara ingredienser är inkapslade i Forest EssentialsUrval för borttagning av solbränna

Hur man tar bort solbränna - naturliga DIY-medel | Forest Essentials (7)

För ansikte:

Handbankad ekologisk fruktskrubb

Revitaliserande Kashmiri Valnöt Gel Scrub

För kropp:

Slutsats

Även om dessa överseende, hemmaritualer hjälper till att blekna bort solbrännan på nolltid, glöm inte att vara flitig med din SPF även när du vistas inomhus.

Naturliga solskyddsmedel infunderade medYashad Bhasma– ett ayurvediskt preparat av SPF gjord med zinkmetall och Aloe Vera-extrakt är fantastiska naturliga alternativ till SPF som skyddar huden från UVB/UVA-strålar. Dessa fungerar exceptionellt bra speciellt när du fortfarande återhämtar dig från en solbränna eller solbränna eftersom det är mjukare på huden och ger varaktig näring.

Dessa var några snabba och enkla 'Hur man tar bort solbränna' tips från oss för dinhudvårdsrutinsom hjälper dig att ta dig igenom det värsta av semestersolen med ungdomlig och glödande hud!

Referenser:

Martin, Joe Met al. (2009) "Förändringar i hudgarvningsattityder. Modeartiklar och reklam i början av 1900-talet',American Journal of Public Healthvol. 99,12: 2140-6. doi:10.2105/AJPH.2008.144352

Ranjan, R. (2017) "Easy Natural Remedies To Remove Sun Tan"Femina[online] Tillgänglig på:<https://www.femina.in/beauty/skin/5-natural-home-remedies-to-remove-sun-tan-34035.html>[Tillgänglig: 25 november 2021]

Iyer, S. (2015) "Hemgjorda ansiktspaket för borttagning av solbrännor"Indiens tider[online] Tillgänglig på:<https://timesoindia.indiatimes.com/life-style/beauty/homemade-face-packs-for-tan-removal/articleshow/46107678.cms>[Tillgänglig: 25 november 2021>

Chadha, H. (2020) "How To Remove Skin Tan: 6 Natural Ingredients That Work Like Magic"NDTV mat[online] Tillgänglig på:<https://food.ndtv.com/beauty/how-to-remove-skin-tan-6-natural-ingredients-that-work-like-magic-1636880>[Tillgänglig: 25 november 2021]

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 08/09/2023

Views: 5579

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.