Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (2023)

Att få någon produkt, som solkrämer,självbrunare eller liknande på dina kläderär riktigt frustrerande, och ibland kan det till och med bli fläckar. Om du är i behov av ett botemedel för att ta bort solkrämen från dina kläder, är du på rätt plats!

Hur får man bort solkräm ur kläder?

De fruktansvärda gulaktiga fläckarna som får sig på dina kläder, särskilt de vita, kan ibland verka omöjliga att tvätta bort. Lyckligtvis är det möjligt att få ut solskyddsmedel från dina kläder, oavsett färg, och det finns några sätt du kan göra detta på, beroende på färg, material och storlek på dina föremål. Här är de bästa metoderna.

Läs även:
Vad är det bästa solskyddet? (För kropp eller ansikte)
7 saker en solkräm gör med din hud (förklarat)
Varför gör solkrämen mina kläder orange? (Med lösningar)

Metod #1: Tvättmedel

Om du precis har en liten fläck som har en ganska hanterbar storlek, är den här metoden förmodligen den enklaste, eftersom den är den mest enkla och du förmodligen redan har resurserna hemma. Som med alla dessa metoder är det mycket effektivare att följa dessa steg innan du tvättar dina kläder i maskinen som du normalt skulle göra, eftersom det ibland kan göra fläcken svårare att ta bort efteråt.

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (1)

För det första måste du lägga ut din klädesplagg på en plan yta någonstans, så att du har lätt åtkomst till fläcken och den är mycket synlig. Ta sedan lite tvättmedel och tillsätt en koncentrerad mängd till området av fläcken, gnugga in det lite, men var inte för grov. Låt detta dra i sig själv i tio minuter innan du sköljer av.

Nu kan du avsluta med att tvätta plagget som du brukar göra och lämna det till tvättmaskinen för att göra resten av arbetet. Detta borde göra susen och ge framgångsrika resultat. Om du vill kan du också användaett fläckborttagningsmedelsnarare än ett tvättmedel i början av denna metod – det är upp till dig.

Metod #2: Olika blekningsmetoder

För vita kläder kan som nämnts solskyddsfläckar vara mycket svårare att ta bort. På grund av den något gula nyans de lämnar, det bästa sättet att återställa din fräscha vita den genom att använda lite blekmedel. Du vill dock inte gå direkt in med en högkoncentrerad kemikalie eftersom denna kan vara för stark och orsaka ännu mer skada, så här är några olika alternativ som kommer att ha en positiv effekt.

Det första alternativet är otroligt enkelt, och det är bara att lämna ditt klädesplagg utomhus i solen, med fläcken lätt att se. Om det är en solig dag innehåller ljuset från solen blekande egenskaper och om de är tillräckligt starka kan de vara din lösning – superenkelt!

Ett annat alternativ är att använda lite citronsaft på det färgade området, eftersom det har vissa blekande egenskaper. Att hänga ut dina kläder i solen efter att ha sprutat lite citronsaft på sin första kan förbättra processen som nämnts tidigare, och du kommer sannolikt att se mer framgångsrika resultat.

Alternativt är det sista alternativet att använda någon typ av tygsäker blekmedel eller blekmedel (du kan vanligtvis hitta tygblekningsmedel i snabbköpet) på området. Produkter som dessa innehåller blekmedel, men i säkrare, mindre skadliga koncentrationer för att du effektivt ska kunna ta bort fläckar från dina kläder utan att förstöra dem i processen.

Bästsäljare nr 1

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (2)

18 358 recensioner

Grandma's Secret Spot Remover - Klor-, blekmedels- och toxinfri fläckborttagningsmedel - Fläckborttagningsmedel för kläder - Tygfläckborttagningsmedel tar bort olje-, färg-, blod- och husdjursfläckar - paket med 3

  • ✅ HARSH ON FLÄCKAR INTE TYGET: Den giftfria fläckborttagningsformeln tar bort bara fläckarna, inte den vackra färgen på dina kläder. Vår effektiva men skonsamma fläckborttagningsmedel för kläder innehåller inga blekmedel eller lämnar smutsatraherande rester, så fläckborttagningsmedel bör inte skada ditt tyg. Du kan använda Grandmas fläckborttagare utan bekymmer på din dyra investering.
  • ✅ Fläckborttagningsmedel för tvätt: Denna omedelbara mormors fläckborttagningsmedel är speciellt framtagen för behandling av rostfläckar. Prova fläckborttagningsmedel på de fläckar som har åldrats, eller de som redan har gått igenom tvättmaskinen. Det bästa är att tygrengöringsmedel är koncentrerat. Klädfläckborttagningsformeln har inget blekmedel, klor eller fosfater tillsatt och mormors fläckborttagningsmedel lämnar efter sig en behaglig citrusdoft.

11,99 USD Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (3)

Köp på Amazon Senaste uppdatering 2022-11-19

Bästsäljare nr 2

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (4)

Biokleen Laundry Oxygen Bleach Plus 32 HE Loads - Koncentrerad fläckborttagningsmedel, blekar och ljusnar, miljövänlig, växtbaserad, utan konstgjord doft eller konserveringsmedel, 2 pund, 32 Fl Oz

  • SPECIELLA DETTERGENT BOOSTERS: Våra färgsäkra formler lyser upp färger och vitt. Den är laddad med tyg och vattenbalsam och speciella tvättmedelsförstärkare för att bekämpa envisa fläckar.
  • FÅ SKARPAR KLÄDER UT: Ljus upp vita och ljusa upp färger med syrgasblekningens fläckbekämpande kraft.

12,98 USD Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (5)

Köp på Amazon Senaste uppdatering 2022-11-19

På rea - $2,49Bästsäljare nr 3

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (6)

453 recensioner

Clorox 2 Liquid Concentrated Color Safe Bleach - Gratis & Klar - 33 oz - 2 pk

  • Fri från parfymer och färgämnen
  • Håller dina kläder snygga

29,00 USD Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (7)

Köp på Amazon Senaste uppdatering 2022-11-19

Om du klickar på Köp på Amazon och gör ett köp, tjänar jag en liten provision utan extra kostnad för dig.

Metod #3: Vit vinäger

Även om vit vinäger kan ha några otäcka lukter, och detta kan ofta avskräcka människor från att använda det på grund av dess användbara egenskaper, men oroa dig inte för lukten i den här metoden - den kommer att blekna när dina saker går i tvättmaskinen. Denna borttagningsprocess är bra för bitar som har en fläck av vilken storlek som helst, eftersom den fungerar för dem alla.

Eftersom de flesta solkrämer är oljebaserade är det en mycket klok idé att använda något som motverkar detta, och vit vinäger kommer att göra just det. Du måste dock ge tid för det att bryta ner solskyddet, vilket kräver lite tålamod.

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (8)

Allt du behöver göra är att blötlägga det färgade området i lite vit vinäger och om det finns fläckar överallt kan du alltid blötlägga det hela, men det kommer bara att lukta mycket starkare. Låt det nu stå i några timmar innan du slänger det i tvätten och ställer temperaturen till het. Det kan vara en bra idé att tvätta detta plagg på egen hand, eftersom den vita vinägern annars skulle kunna tvättas på andra kläder.

Hur man undviker att få solkräm på kläderna

Naturligtvis finns det några metoder tillgängliga för att ta bort fläckar orsakade av solskyddsmedel på dina kläder, men att undvika denna situation i första hand kan göra saker mycket lättare och bespara dig pinsamheten att gå runt i en vit t-shirt med en enorm gul fläck på mitten av det hela dagen. Förebyggande är alltid lättare än behandling, och detta förblir konsekvent med kläder också.

Det finns några saker du kan tänka på när du försöker undvika att fläcka dina kläder och ju mer du har kontroll över, desto mindre sannolikt är det att du upplever solskyddsfläckar. Här är några av de saker du kan göra för att undvika solskyddsfläckar:

  • Bär mörkare kläder:även om färgen på plagget inte kommer att göra någon skillnad för huruvida solkrämen överförs eller inte, kommer det att göra skillnad på hur mycket fläcken syns eller hur lätt det är att ta bort. Därför kan mörkare kläder rädda dig från den där besvärliga situationen att behöva bära synligt fläckiga kläder hela dagen, och förhindra stress över att ta bort en fläck från din vita favoritklänning.
  • Bär baggy kläder:för de flesta är detta svårt, eftersom du förmodligen inte kommer att gilla ljudet av att bära påsiga kläder varje gång du går ut. Men om du inte vill ta bort eventuella fläckar den dagen, kan påsiga kläder göra stor skillnad och förhindra mycket fläckar i ett enkelt och enkelt steg.
  • Använd en avobenzonfri solkräm:om din solkräm innehåller avobenzon kan det vara orsaken till några av dina solskyddsfläcksrelaterade problem. Avobenzon är en vanlig ingrediens som finns i kemiska solskyddsmedel och när det kommer i kontakt med järn, skapar det fläckar som i huvudsak är rost. Vår vattenförsörjning innehåller järn, och detta är särskilt användbart om du bor i ett område med hårt vatten, så att undvika avobenzon kan bara göra susen.

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (9)

Hur får man ut solkräm ur kläderna? (3 metoder) (10)

Slutgiltiga tankar

I mer kortfattade termer är det möjligt att ta bort solskyddsfläckar från dina kläder, och det finns sätt du kan göra detta specifikt för ditt plagg, beroende på storlek, färg eller material. Men om dina kläder är gjorda av ett speciellt material, som linne, siden eller annat ömtåligt tyg, är ditt bästa, säkraste alternativ alltid att gå till kemtvättarna.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated: 26/07/2023

Views: 6120

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.