10 sätt att ta bort solbränna från fet hud (2023)

Hej IMBBians, fet hy kan vara besvärlig att ha att göra med och när den börjar bli brun blir jobbet tuffare. Att svettas och bli solbränd på grund av långvarig solexponering är ingen ny fråga. Det är frustrerande när vi upptäcker hudtonen på våra utsatta områden helt annorlunda än resten av kroppen. Den här artikeln diskuterar speciellt frågan för att rädda fet hud från de skadliga effekterna av solbränna. Jag har skapat en blandning av både tillgängliga och hemgjorda medel för att ta bort solbränna från fet hud för olika typer av kvinnor. Fortsätt läsa för att veta hur du ska hantera detta problem.

10 sätt att ta bort solbränna från fet hud (1)

10 sätt att ta bort solbränna från fet hud (2)

Hur man tar bort solbränna från fet hud

Tillgängliga lösningar på marknaden:

10 sätt att ta bort solbränna från fet hud (3)

1. Använd alltid en solkräm

Det bästa solbränningsskyddet är att alltid använda ett bra solskydd innan du kliver ut. För fet hy är solkräm som ger en matt finish och som inte känns tung på huden alltid önskvärt. Beroende på hur länge du exponeras för solen, leta efter en bra SPF-faktor i ditt solskydd. En bra solkräm med rätt mängd SPF-faktor i ger rätt balans och kontrollerar solbrännan i fet hud och håller den oljefri länge.
Rekommendationer: Neutrogena UltraSheer Dry Touch Sunblock SPF 50+, Cetaphil PRO Oil Absorbing Moisturizer SPF 30,Lakme Sun Expert Ultra Matte SPF 50 PA+++ Gel Solskyddsmedel

2. Byte till Tan-Removal Ansiktsrengöring

Om du har fet hud som är mycket benägen att bli solbränd räcker det inte med en ansiktsrengöring som kontrollerar oljan och håller den matt. Leta efter de rätta ingredienserna i din ansiktstvätt och byt till den som kan göra multi-tasking. Med andra ord menade jag en bra ansiktstvätt som tar bort solbrännor som är speciellt framtagen för fet hud.
Rekommendationer: Himalaya Herbals Tan Borttagning Orange Face Wash,VLCC Anti Tan Skin Lightening Face Wash,Pond's Pure White Anti-Pollution + Purity Face Wash

3. Tan-borttagning ansiktsskrubbning

Rengöring och skrubbning går hand i hand för att ta bort solbränna från fet hud och uppnå ett klart och pipigt rent ansikte. Det är viktigt att inkorporera bra ansiktsscrubs i din rutin som har antioxidantegenskaper och kan lugna stressad hud. Fet hud behöver specialiserad hudbehandling när det kommer till borttagning av solbrännor. Ansiktsscrubs som är milda men ändå effektiva som ultimata hudpolerare kan orsaka en förfining i solbränd hud och återställa den välbehövliga lysten.
Rekommendationer: Kama Ayurveda Kumkumadi Brightening Ayurvedic Face Scrub,Biotique Bio-Papaya Revitalizing Tan Borttagning Scrub,Lotus Herbals Safe Sun Absolute Anti Tan Scrub

10 sätt att ta bort solbränna från fet hud (4)

4. Tan-borttagning ansiktsmaskering

Detta är det viktigaste steget i kampen för att ta bort solbränna från fet hud. Den brännande värmen från solen äter upp hela glöden och kroppen skapar normalt melanin som ett svar på solexponering för att skydda de inre hudlagren från skador. Att använda en bra ansiktsmask för att ta bort solbrännan lindrar huden och hjälper till att dämpa djup solbränna. Den tar också effektivt bort all smuts och orenheter och avslöjar en ljusare och glödande hy. Jag kommer att nämna några ansiktsmasker som är bra som oljekontrollerande medel och som även bekämpar solbränna väldigt bra.
Rekommendationer: O3+ De-Tan Pack,Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask, Just-Herbs Petal Soft Anti-Tan Rose Face pack,Lotus Herbals Safe Sun De-Tan Face Pack

5. Applicering av Tan-Removal Ansiktskrämer

Det här steget kan tyckas vara hjälpsamt men det är för dem som ibland glömmer att applicera en bra solkräm och kommer tillbaka med solbränd hud. För dig som har fet hud och är försumlig när det gäller hudvård före sol, finns det några nattkrämer för ansiktet som kan vara din räddare för att effektivt motverka solbränna. Dessa krämer är normala ansiktskrämer men kan hjälpa dig att bli av med den där fruktansvärda solbrännan med regelbunden användning. Vanligtvis är gelbaserade krämer bättre för fet hud eftersom de lätt absorberas och ger en lätt, matt finish vid applicering.
Rekommendationer: ,Loreal Paris Vit Perfekt nattkräm,Olay Natural White Nourishing Night Repair Cream,Forest Essential Night Treatment Cream Peel,Garnier Light Complete White Speed ​​Fairness Serum Cream
Det här var några hudvårdssteg för borttagning av solbrännor för fet hud och produkterna är lätt tillgängliga på marknaden. Bortsett från det finns det några huskurer som kan göra underverk för oljig solbränd hud.

Hemlagade medel:

6. Tomat

Tomat är ett naturligt blekmedel och är berikat med antioxidantegenskaper. Den är väl lämpad för fet hud och applicering av dess juice hjälper till att ta bort hudens solbränna lätt. Många människor är omedvetna om fördelarna med denna fantastiska frukt men dess juice förhindrar fria radikaler och stoppar överdriven oljeproduktion av hudkörtlarna.
Hur man använder:
Skär en bit tomat och applicera juicen på huden. Massera in den ordentligt tills den absorberas väl. Denna mask hjälper till att uppnå önskat resultat och är mycket effektiv för solbränna.

7. Multani Mitti

Detta är förmodligen en av de bästa och mest effektiva ingredienserna för fet hud. Multani Mitti är ett naturligt solbrännande medel och passar oljig och aknebenägen hud bäst. Appliceringen hjälper till att hålla huden matt och glansfri och hjälper också till att ge en strålande hud.
Hur man använder:
Blanda Multani Mitti med rosenvatten och forma en tjock pasta. Applicera den på huden och håll den i 15-20 minuter. Tvätta av det noggrant. Använd denna mask tre gånger i veckan för solbränna.

8. Ansiktsmask med ostmassa och citronjuice

Den milda blekande effekten av yoghurt på grund av dess sura egenskaper tar bort hudens solbränna effektivt, håller fläckarna borta och lämnar din hud smidig och ordentligt återfuktad. Citron på andra sidan kommer att krympa porstorlekarna och hämma oljeproduktionen i hudkörtlarna. Ett kombinationspaket gjord av användningen av båda dessa ingredienser är en fantastisk mask för fet och solbränd hud. Använd denna mask efter att ha kommit hem varje dag. Detta lindrar trött och solbränd hud.
Hur man använder:
Pressa citron för att få fram saften och lägg en matsked av detta i skålen. Tillsätt slutligen din yoghurt i mixen så att du får en tjock förpackning. Applicera nu denna förpackning på ditt ansikte och håll den i 30 minuter. Kontrollera om den har torkat. Tvätta bort det med lite kallt vatten. Gnid det försiktigt när du sköljer av förpackningen.

9. Grammjöl, honung och gurkmeja Anti-Tan-paket

Gurkmejans anti-tan och djuprengörande egenskaper är inget nytt för oss. Den har använts i så många ansiktskrämer och är en aktiv beståndsdel i ayurvediska ansiktskrämer. Tillsammans med det är grammjöl en annan utmärkt hudingrediens för fet och solbränd hud. Det är en urgammal lösning att använda grammjöl för fet hud eftersom det är speciellt lämpat för att behandla finnar och akne. Honung, å andra sidan, fungerar som en bra näring och tillför en hälsosam lyster till huden. En ansiktsförpackning framställd av alla dessa ingredienser är ett kraftfullt botemedel för att bli av med mörka fläckar, pigmentering och garvning av huden och kommer att förbättra hudtonen på lång sikt.
Hur man använder:
Lägg grammjöl i en skål och tillsätt honung och gurkmeja till det. Tillsätt en liten mängd rosenvatten till detta och blanda dem till en pasta. Applicera detta på de solbrända områdena av din hud och låt det torka. När den har torkat, skölj av den så får du en glödande hud direkt.

10. Brunsockerskrubb

Farinsocker är en potent källa till antioxidanter och exfolierar skonsamt huden utan att skada den. Det hjälper till att förebygga fria radikaler som är ansvariga för att huden mörknar och pigmenterar på grund av solexponering. En gör-det-själv brunsockerskrubb är ett annat effektivt medel för borttagning av solbrännor i skönheter med fet hud.
Hur man använder:
Ta farinsocker, havregryn, några droppar citronsaft och tillsätt äppelcidervinäger till det. Blanda dem till en skrubb. Applicera den på ditt ansikte och massera försiktigt en stund. Lämna det sedan ett tag. Denna grupp av ingredienser är bäst lämpade för att behandla fet och solbränd hud och hjälper till att få önskat resultat.

10 sätt att ta bort solbränna från händerna
10 sätt att minska porerna i ansiktet permanent
10 sätt att ta bort solbränna under 30 minuter eller mindre
10 sätt att ta bort svarta finnar snabbt
7 enkla sätt att ta bort överläppshår naturligt
8 sätt att ta bort smink utan sminkborttagare
8 effektiva sätt att ta bort permanent tatuering
10 krämer för att ta bort solbränna från händerna
Tanborttagningsskrubb för händer: Gör det själv
Hur man tar bort solbränna på kinderna orsakad av simning
Hur man tar bort solbränna från hakan
10 bästa fuktkrämer på somrarna för fet hud
Vinterhudvårdsrutin för fet hud
6 bästa fuktkrämer för fet hud
Topp 9 fuktkrämer för fet hud
50 bästa fuktkrämer för fet aknebenägen hud

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 21/07/2023

Views: 5577

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.